2014 var året då vi (Tommaso och Evelina) efter 7 år i London, packade ihop vårt hem i en av storstadens sydvästra ”boroughs” och styrde kursen mot Malmö.

En solig dag kort efter flytten upptäckte vi genom vänner det, då, lite bortglömda Mitt Möllan. Stället gav oss direkt härliga vibbar och vi såg stor potential. Gallerian hade något ”visst” och unikt över sig. Den påminde oss om vårt liv i London och området Brixton; ett område som sett tuffa tider men som på senare år blivit en plats där all världens mat finns att avnjuta och där det skapats en skön känsla av ”community”.

Det var under den där soliga eftermiddagen som gnistan tändes till vår dröm; drömmen om en egen pizzeria och mötesplats som kändes som hemma/Italien. Kort där efter, i februari 2015, öppnades Pizza Dal Sud (som översätts till pizza från södern) i Malmös, nu, mest spännande Food Court.

Från en blygsam början har vår pizzeria blomstrat tack vare alla härliga människor som besökt vårt ”lilla hörn” och som spridit ordet om våra pizzor vidare. Sedan starten har vi under årens lopp fått ta del av de fina artiklar som skickliga skribenter skrivit om oss och därtill också fått oss en och annan utmärkelse.

2018 är året då vi vidgar våran horisont och utökar Pizza Dal Sud. Vårt fokus kommer fortfarande ligga på att servera sjukt goda pizzor som smakar som i Italien, men vi vill även presentera andra smaker och enklare rätter. Därav har ”Pizza” strukits och blivit ”Dal Sud”.

Södra Italien är källan till vår inspiration. Tommaso, som är uppvuxen nära Neapel, eftersträvar tillsammans med vår personal att återskapa de traditionella smaker och recept som han vuxit upp med och presenterar dem på ett enkelt och okomplicerat sätt. Det är produkterna som används och kvaliteten av desamma som står i fokus och präglar det som står på menyn.

Dal Sud, vår nya träffpunkt dit den som vill känna på lite ”Italianità” kan söka sig, hittas på en liten bakgata i närheten av Värnhemstorget. Lokalen har vi till största del färdigställt själva med hjälp av vänner och familj, i sann Italiensk anda. Här finns vår platsbyggda traditionella pizzaugn som är täckt med handmålat ”krossat” kakel från Italien. Denna koloss, hjärtat i vårt kök, är för oss en symbol som ständigt påminner om en fantastisk matkultur som vuxit fram och formats i flera generationer.

Välkomna till oss

P.S Pizza Dal Sud kommer självklart få finnas kvar på Mitt Möllans food court